Leírás: | Absolvent kencefice étterem a magyar borok kencés falatkák klubja, a vendéglátóhely
Az ország első kence-fice éttermeként, specialitásunk a különböző - saját recept szerint készült - vega, húsos, halas és édes kenceficék sora helyben sütött péksüteményekkel és a szintén saját recept szerint készült üdítő limonádékkal, míg a borok közül kizárólag a Kárpát-medencei őshonos szőlőfajtákból készült magyar borokat kínáljuk, és ebből az egyre kedveltebb fröccs-variációkat és borkóstoló sorokat.
Az ország első kencefice éttermeként, specialitásunk a különböző - saját recept szerint készült - vega, húsos, halas és édes kenceficék sora helyben sütött péksüteményekkel és a szintén saját recept szerint készült üdítő limonádékkal, míg a borok közül kizárólag a Kárpát-medencei őshonos szőlőfajtákból készült magyar borokat kínáljuk, és ebből az egyre kedveltebb fröccs-variációkat és borkóstoló sorokat.
Állandó kínálatunk mellett a reggeli órákban reggeli kencefice menüinket kóstolhatják meg. Álló asztalos részünket főleg a délben beugró környékbeli diákoknak, dolgozóknak és siető turistáknak ajánljuk, ahol akár gyorsan is elfogyaszthatják délimenü-kínálatunkat, mely egy levesből és különböző variációkban kencés falatkából (finger food) áll. Az éttermi, borozó rész a nap minden szakában kávéházként funkcionál, és főleg az esti órákban baráti vagy üzleti vacsorákhoz kínál teret úgy a galérián, mint a földszinti vendégtérben. Ezért étlapunkon megtalálják a kenceficéken kívül a grillezett hússzeleteket is.
Az Absolvent nemcsak vendéglátóhely, hanem mint klub is működik, egyrészt a havonta változó - más-más borrégióhoz kapcsolódó - borkínálat, prezentációk, borkóstolók révén, másrészt az egész nap háttérzeneként szóló jazz zene révén, mely az étterem zeneművészeti szakértőjének, Kaszás Ferencnek az összeállításában ugyancsak időszakosan, megfelelő tematika alapján változik.
Külön érdekesség az állandó fotókiállítás (Tátrai Zsolt: Szőlőhegyen jártam c. kiállításának képei). A falon függő képek hátoldalát eredeti ötlettel étlapként és itallapként is használjuk.
A Ficsor Zsuzsa által tervezett étterembelsőt modern, az art deco-hoz közelítő hangulatúra terveztük. A belső tér kialakítása könnyed és kisméretű bútoraival, valamint a Szabadság híd megidézésével a '20-as évek műszaki és művészeti hangulatára, és egyúttal a lokálpatrióta Ferencvárosra is utal. A thonet székek és asztalok a vendégtársaságok igényeihez rugalmasan igazodhatnak, így az elrendezés meghitt tartózkodást biztosít egyedül állóknak, pároknak, családoknak és baráti-, üzleti társaságoknak egyaránt.
Megközelítés: 3-as metróval: "Ferenc körút" - 2, 2A villamossal: "Zsil utca"
4, 6 villamossal: "Mester utca" - 15, 115-ös busszal: "Ráday utca"
83-as trolibusszal "Ráday utca" - Hajóval: "Boráros tér"
|